Projects

Designed to emulate living at some of the world’s most luxurious hotels, Vanguard Apartments stands at the leading edge of design, with captivating views of Melbourne city and an impressive list of amenities.

Project Stats:

  • Location: 803 Dandenong Road, Malvern East, VIC 3145
  • Builder: ABD Group
  • Client: Bensons Property Group
  • Timeline: March 2017 – Ongoing
  • Status: Predicted 27th July 2018 completion date

Requirements:

  • Lighting to the interior and exterior
  • Underground carpark lighting
  • Providing power throughout building
  • Main switchboard
  • Switchboards fitted in each apartment
  • Data cabling
  • NBN fibre and Foxtel cabling to each apartment
  • Phone lines
  • Fitting smoke detectors
  • Fire panels
  • CCTV systems
  • Access control
  • Lift control
  • Video intercom units in each apartment

Products Installed:

  • Clipsal lighting, power, data outlets, and switch-gear
  • Foxtel cabling
  • NBN fibre cabling
  • Ampac fire safety equipment
  • Urmet security systems

Vanguard

Designed to emulate living at some of the world’s most luxurious hotels, Vanguard Apartments stands at the leading edge of design, with captivating views of Melbourne city and an impressive list of amenities. When Vast Electrical were contracted to work on the project as the primary electrical contractor, we seized the opportunity to work together with Fender Katsalidis Architects to ensure that the building fulfilled the desired level of excellence.

Once completed, the building will provide over 300 tenants with modern living spaces that come pre-wired with NBN, Foxtel, and video intercoms ready in each apartment, along with access control throughout the building. These are just some examples of the extensive work that Vast Electrical undertook to realise the building’s potential as a landmark in commercial living.

Unique To This Project:

Level 4’s communal barbeque area was a unique opportunity to work alongside the architects to create a terrace space that features dining facilities, complete with spa and sauna that relies on lighting to convey a cohesive design aesthetic. The project required copious correspondence to ensure that all parties involved would be satisfied with the finished features, as well as ensuring a consistent design element that flowed throughout the building. The result is a design that meticulously incorporates lighting to realise the desired visual style that lends itself towards the luxurious sensation of the apartments.